Głównie wyszukane w sieci
Blog > Komentarze do wpisu
Gambas w cie¶cie

   

150 ml jasnego piwa
15 dag m±ki 
18 oczyszczonych krewetek  
1 pęczek szczypiorku 
1 białko  
3 łyżki oliwy

    

Piwo i 150 ml wody oraz oliwę podgrzać. M±kę przesiać, wlewać podgrzane piwo, wymieszać. Przyprawić sol± i pieprzem. Odstawić na 10 min. Krewetki umyć i osuszyć. Szczypiorek posiekać. Olej rozgrzać w rondlu. Białko ubić na sztywno, dodać do ciasta i wymieszać.
Panierować w nim krewetki. Przełożyć na gor±cy tłuszcz, smażyć 2-3 min. Ods±czyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypać szczypiorkiem. Udekorować cz±stkami cytryny. 

   
 

czwartek, 30 grudnia 2010, patekku1

Polecane wpisy