Głównie wyszukane w sieci
Blog > Komentarze do wpisu
Tadżin

Tajine to arabskie naczynie służące do pieczenia mięs nad rozżarzonym węglem lub drewnem (jest to także nazwa potrawy). Tajine stawia się bezpośrednio na lub przy stole.

         

środa, 08 listopada 2006, patekku1
Komentarze
2006/11/08 11:11:18
marzy mi sie garnek do tajine. u nas nie moge znależć wiec musze szukac za granicą.
te przepisy na tajinowe dania oszałamiają wyobrażnie:)
-
2006/11/08 11:15:50
Finetka przy jakiejś marokańskiej notce dała mi link: www.redonion.com.pl/pl/kontakt.htm
Tu podobno mają te garnki.
-
2006/11/08 11:17:45
A nie przepraszam, to nie Finetka, to Gość. Nieważne.
-
2006/11/08 11:25:44
aaa. red onion. to fajne miejsce ! dziękuję podwójnie:))
-
upl
2006/11/08 13:48:43
o ile dobrze pamietam to garnki tajinowe sa do kupienia w Warszawie w restauracji-sklepie Samira: www.samira.pl/
-
2006/11/08 13:58:39
Dzięki za cynk :)
-
2006/11/08 15:32:14
kurka, wszystko w stolicy,troszku daleko:(
-
2006/11/08 15:43:04
w red onion okolo 40 zł kosztuje.
-
Gość: , acpn250.neoplus.adsl.tpnet.pl
2007/10/18 13:14:51
poszukaj na allegro wpisujac tajine w wyszukiwarke, ja znalazlem
-
Gość: Artizana, ablc23.neoplus.adsl.tpnet.pl
2008/03/15 14:06:46
Tajin mlożna kupić w Krakowie, ul.Św.Sebastiana 10, duży tajin 240zl, średni 120zl, mały 45zl,
-
Gość: , bvd238.neoplus.adsl.tpnet.pl
2008/08/28 15:08:50
Kochani! Kupiłam Tadżinka w Maroko 2 osobowy za 18 zł:)Jeszcze nie przetestowany bo przedwczoraj wróciłam ale wiem napewno że przed urzyciem trzeba go moczyć w wodzie, żeby podczas gotowania nie pęknął, można gotować na gazie ale należy pamiętać że jak największa powierzchnia spodu tadżina powinna być nagrzewana równomiernie.Napisze kiedy już coś w nim ugotuje, narazie stanowi piękną dekorację mojej kuchni:)
-
2008/10/31 19:58:37
Tajine dostałam od przyjaciela córki i zięcia ,który pracuje razem z nimi we Włoszech i jest Marokańczykiem.Nowy należy przepalić to znaczy- wlewamy olej kroimy kilka cebul i wstawiamy na mały gaz -cebula ma być miękka,robimy tak trzy razy.Mięso podsmażamy warzywa lekko podgotowujemy dlatego że surowe długo się gotuje.Gotujemy do miękkości .SMACZNEGO